Kategorier
Generelt

Byggepladsindretning

Byggepladsindretning

Hvorfor er indretningen af byggepladsen vigtig?

Som nævnt i undervisningen bliver begrebet “puslespil” nævnt og det giver god mening ift hvordan man skal se en byggeplads og dens indretning. Det er vigtigt, at alle brikkerne går op og, at alle dem der har brug for færden på byggepladsen har mulighed for, at bevæge sig rundt på sikker vis. 

Samarbejde

Det er vigtigt, at der er et samarbejde på byggepladsen mellem de forskellige folk der skal bevæge sig rundt på pladsen. Det giver både en bredere sikkerhed, men også et bedre flow i hvordan de forskellige sjaks skal arbejde på hver deres områder. 

Sikkerhed

Transportveje skal være udført således man sikkert kan komme ind og ud af byggepladsen for køretøjer og herunder skal der også tages forbehold for udrykningskøretøjer. 

Materiel

Det kan være en god idé, at indrette byggepladsen med områder der kan huse de materialer der skal bruges i/på byggeriet. På den måde kan man også sikre sig, at når de skal fragtes til og fra stedet hvor de skal bruges, at de der skal bruge materialerne, nemt kan transportere dem. 

Affaldscontainere 

Det er meget vigtigt, at der tages højde for hvordan der sorteres affald på byggepladsen og derfor skal der også oprettes områder med plads til affaldscontainere for byggeaffald.

Vinterforhold

Det er vigtigt, at der blive afdækket materialer og evt bygninger der er bygget op og så skal der gerne isoleres, således medarbejderne ikke går og fryser når de arbejder på pladsen. Dernæst skal der også være ryddet for sne, således man nemt kan køre til og fra byggepladsen. 

EL

Der skal være indledt strøm til de enkelte “stationer” for, at folkene på byggepladsen har det nødvendige strøm for, at kunne arbejde med evt maskiner der måtte være brug for på byggepladsen.

Af tekniskdesigner

Teknisk designer studerende med praktikplads hos vindue og døre producent.