Kategorier
Generelt

Byggepladsindretning

Byggepladsindretning

Hvorfor er indretningen af byggepladsen vigtig?

Som nævnt i undervisningen bliver begrebet “puslespil” nævnt og det giver god mening ift hvordan man skal se en byggeplads og dens indretning. Det er vigtigt, at alle brikkerne går op og, at alle dem der har brug for færden på byggepladsen har mulighed for, at bevæge sig rundt på sikker vis. 

Samarbejde

Det er vigtigt, at der er et samarbejde på byggepladsen mellem de forskellige folk der skal bevæge sig rundt på pladsen. Det giver både en bredere sikkerhed, men også et bedre flow i hvordan de forskellige sjaks skal arbejde på hver deres områder. 

Sikkerhed

Transportveje skal være udført således man sikkert kan komme ind og ud af byggepladsen for køretøjer og herunder skal der også tages forbehold for udrykningskøretøjer. 

Materiel

Det kan være en god idé, at indrette byggepladsen med områder der kan huse de materialer der skal bruges i/på byggeriet. På den måde kan man også sikre sig, at når de skal fragtes til og fra stedet hvor de skal bruges, at de der skal bruge materialerne, nemt kan transportere dem. 

Affaldscontainere 

Det er meget vigtigt, at der tages højde for hvordan der sorteres affald på byggepladsen og derfor skal der også oprettes områder med plads til affaldscontainere for byggeaffald.

Vinterforhold

Det er vigtigt, at der blive afdækket materialer og evt bygninger der er bygget op og så skal der gerne isoleres, således medarbejderne ikke går og fryser når de arbejder på pladsen. Dernæst skal der også være ryddet for sne, således man nemt kan køre til og fra byggepladsen. 

EL

Der skal være indledt strøm til de enkelte “stationer” for, at folkene på byggepladsen har det nødvendige strøm for, at kunne arbejde med evt maskiner der måtte være brug for på byggepladsen.

Kategorier
Generelt

Timepris for teknisk designer

Hvad koster en teknisk designer i timen?

Har du brug for en teknisk designer og er i tvivl om hvad en teknisk designer vil koste dig kan du forhåbentligt blive lidt klogere her

En teknisk design kan assistere og hjælpe med utrolig mange ting når man snakker teknisk dokumentation, arbejdstegninger, projektdokumentation mm. En teknisk designer hjælpe i mange tilfælde ingeniører og arkitekter med, at formidle og dokumentere projekter, således de er let tilgængelige for produktion eller andet brug.

Freelance teknisk designer

En freelance teknisk designer kan også hjælpe virksomheder der har brug for, at lave tekniske tegninger og der findes mange forskellige virksomheder der benytter sig af denne metode.

Når man uddanner sig som teknisk designer kan man vælge mellem bygge og anlæg eller industriel produktion og i nogle tilfælde kan det godt betale sig for en virksomhed, at vælge en freelance teknisk designer med speciale indenfor et specifikt emne. Så hvis du er teknisk designer og har et emne eller område du er super skarp indenfor kunne du jo måske plante et frø i dine fremtidsplaner om, at starte ud som freelance/selvstændig teknisk designer.

Kategorier
AutoCAD Generelt

Quick Measure AutoCAD

AutoCAD 2020 giver dig hurtig mulighed for, at kunne måle dine ting i AutoCAD

Med en ny mulighed i AutoCAD kan du hurtigt måle dine linjer eller andre ting på din tegning

Målinger af afstande i din autocad tegning er blevet meget nemmer enår man kigger i 2020 versionen, da der er blevet lavet en funktion hvor man, blot kan holde musen ved den linje eller det stykke man ønsker der skal måles, og hvis funktionen er aktiv, vil den vise målet med det samme du holder musen over det. Commanden hedder Quick Measure og er en funktion man finder under Measure commanden. Den måler afstanden mellem to objekter såfremt at, de er parallele med hinanden.

Kategorier
Generelt Praktik

Praktik i ingeniørvirksomhed i Aalborg

Som tidligere beskrevet skal man, i praktik i en uge hos en virksomhed når man uddanner sig teknisk designer og i den forbindelse var jeg så heldig at, anskaffe mig plads hos en ingeniør i Aalborg.

Kategorier
Elevplads Generelt Praktik

Hvor kan man søge elev/praktikplads?

Hvis du er nået dertil hvor du skalud og søge en praktikplads eller en elevplads til din uddannelse som Teknisk Designer, er du sikkert kommet i tanke om det spørgsmål om hvor du egentlig kan og bør søge en plads. Det er et spørgsmål, jeg selv og mine kollegaer/klassekammerater har spurgt sig selv og ikke mindst vores vejleder og lære om og der er ikke rigtig et korrekt svar på det, forstået på den måde at, du kan søge rigtig mange steder.

En teknisk designer kan hjælpe med mange ting når det kommer til at, tegne og illustrere i 2D og 3D og derfor er der også store muligheder for os som teknisk designer, hvis bare vi lige er lidt large og kigger steder man, måske ikke lige havde tænkt i første omgang. Når det så er sagt skal man selvfølgelig heller ikke bare søge hos alle virksomheder, eller bare tage en praktikplads for at, komme ud i en virksomhed, det hele skal ligesom give mening. Du skal også huske på der kommer også nogen efter dig og vi skal gerne opretholde eller hvert fald sørge for at, vi tekniske designere har et omdømme ude i byen og bliver set på som nogle ihærdige folk.

Kategorier
Generelt Uddannelsen

Hvor kan man læse til Teknisk Designer?

Det er desværre ikke alle steder i Danmark hvor det er muligt at, uddanne sig til Teknisk Designer.

Herunder finder du de uddannelsessteder der tilbyder uddannelsen Teknisk Designer (år 2018):

TECHCOLLEGE
Sigrid Undsets Vej 3
9220 Aalborg øst
www.techcollege.dk

Skive College, Kongsvingervej
Kongsvingervej 1
7800 Skive
www.skivecollege.dk
Profil på ug.dk

Uddannelsescenter Holstebro
Døesvej 70
7500 Holstebro
www.ucholstebro.dk
Profil på ug.dk

Herningsholm Erhvervsskole, Erhvervsuddannelser
Lillelundvej 21
7400 Herning
www.herningsholm.dk
Profil på ug.dk

AARHUS TECH
Halmstadgade 6
8200 Aarhus N
www.aarhustech.dk
Profil på ug.dk

Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Boulevarden 36
Boulevarden 36, Postboks 380
7100 Vejle
www.sde.dk

Rybners, Spangsbjerg Møllevej
Spangsbjerg Møllevej 72
6700 Esbjerg
www.rybners.dk

HANSENBERG
Skovvangen 28
6000 Kolding
www.hansenberg.dk

EUC Syd, Lundsbjerg/Stegholt
Stegholt 35
6200 Aabenraa
www.eucsyd.dk

Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Risingvej
Risingsvej 60, Postboks 220
5000 Odense C
www.sde.dk

Svendborg Erhvervsskole & – Gymnasier, Porthusvej
Porthusvej 71
5700 Svendborg
www.sesg.dk

Roskilde Tekniske Skole – Pulsen 8
Pulsen 8
4000 Roskilde
www.rts.dk

Erhvervsskolen Nordsjælland
Milnersvej 48
3400 Hillerød
www.esnord.dk

NEXT – Københavns Mediegymnasium
Julius Thomsens Gade 5
1974 Frederiksberg C
www.nextkbh.dk

Kategorier
Generelt Praktik

Praktikplads i uge 41

Som Teknisk Designer er du så heldig under dit studieforløb at, skulle i en uges praktik i en virksomhed og det kræver at, du SELV skal ud og søge en praktikplads hos en virksomhed. Nogle er heldige at, få en praktikplads i den uge mens andre er uheldige og ikke kan finde en virksomhed at, komme i praktik hos. Såfremt at, man ikke kan nå at finde en virksomhed til uge 41 tilbyder skolen (det gjorde Tech College Aalborg som jeg gik på) i nogle tilfælde muligheder skolepraktik og ellers tilbydes der nogle opgaver man, kan arbejde med imens de andre elever er i praktik.

Hvordan søger man en praktikplads som Teknisk Designer?

Egentlig er der vel egentlig 3 muligheder som er praktiske og det er e-mail, telefon og fysisk fremmøde og det er ingen hemmelighed at, den sidste er den mest effektive.

Men der er også en fjerede og utrolig effektiv løsning som, er dit netværk og det er i de fleste tilfælde meget bredere og nyttigt end du tror. Den måde jeg selv fandt min praktikplads var selv ved at, benytte mig af mit netværk og det gav pote og jeg håber og satser selvfølgelig også på en elevplads når praktikperioden er omme ;-)…

Kategorier
Generelt

Teknisk Designer løn

Hvad får en Teknisk Designer i løn?

Jeg har søgt lidt rundt omkring på nettet for, at finde ud af om det er muligt at, sætte nogle tal på hvor meget en Teknisk Designer kan ende med, at tjene om måneden.

Personligt tror jeg, at ens erfaring med faget og ikke mindst den virksomhed man, bliver ansat i har en del at, sige i forhold til hvad, man kan se frem til, at få i løn som Teknisk Designer.

JobIndex siger, at en løn som Teknisk Designer ligger på 29243 kr. før skat.

Men slår man op under Teknisk tegner så får, man 34844 kr. før skat og jeg vil mene det er nogenlunde samme fag og måske bare en anden betegnelse.

Du skal og kan ikke regne med du kan finde et facit på hvad man kan få i løn som Teknisk Designer. Der findes selvfølgelig altid en standard løn indenfor et fag og det kan for officielt ligeså vel som uofficielt og begge kan være til alles fordele.

Man skal selvfølgelig ikke vælge en uddannelse for pengenes skyld, men der ligger selvfølgelig også en interesse i, at vide hvor meget man kan få i løn som teknisk designer. Uddannelsen er en bred stilling og det er derfor også svært, at komme med det konkrete bud på hvad en teknisk designer tjener, men vi har forsøgt, at komme så tæt på som overhovedet muligt.

Teknisk designer løn efter kvalifikationer

Som i så mange andre uddannelser kræver det ikke kun om, at have en titel men også kvalifikationer.

Teknisk designer løn
Teknisk designer løn
Kategorier
Generelt

Velkommen til Tekniskdesigner.dk

Velkommen hjemmesiden der vil forsøge at, give dig den information du søger omkring Teknisk Designer uddannelsen og job muligheder.