Categories
Revit

Download Revit gratis

Download Revit fra AutoDesk gratis

Som studerende har du mulighed for, at hente den nyeste version af Revit helt gratis. Lige pt er det Revit 2020 der er tilgængelig og den kan hentes helt gratis hvis du er tilmeldt et uddannelses sted.

Categories
Materialer Uddannelsen

Bygningsdelsbestemmelse

Er du kommet til dertil i processen hvor du skal til, at udvælge materialer på baggrund af en bygningsdelebestemmelse? Så kan du blive lidt klogere på hvordan du skal benytte dig af det skema, som blev udleveret til os studerende (på Meta College Aalborg), som teknisk designer.

Til skemaet fik vi en introduktion til hvordan vi skal benytte det og få de bedste resultater ud af det, så boligen både fremstå flot, er til at betale og ikke mindst opfylder krav jf, bygningsreglementet og evt. lokalplan og bygherre.

En bygningsdelebestemmelse kan du selv helt bestemme hvordan du vil gøre brug af på baggrund af de funktions krav som du ønsker, at give såkaldte point.

 

Categories
Energi U-Værdi

Energiramme og U-værdier

ROCKWOOL Energy Design

Står du og skal lave energiramme og beregne U-værdier for din bolig?

Jeg har fundet en rigtig god videoguide til hvordan du kan komme i gang med beregning af U-værdier for din bolig. Det er en video hvor du bliver guidet igennem til håndtering af programmet fra Rockwool som hedder “Rockwool Energy Designer“.

Inden du downloader programmet og oplever det ikke virker vil jeg lige anbefale dig, at benytte Internet Explorer til, at åbne og køre det (gerne en af de ældre versioner). Grunden til dette er fordi, at Rockwool Energy Design er bygget op omkring noget der hedder Flash og det fungere ikke i nyere browser pga sikkerheden.

Her en videoen til hvordan du kommer igang med Rockwool Energy Designer

Categories
Revit Værktøjer

Teknisk designer – revit tegninger

En teknisk designer kan sagtens lave revit tegninger

Hvis du som virksomhed eller privat har brug for, at få lave tegninger kan du med fordel kontakte en teknisk designer og finde en der kan opfylde dine krav og ønsker til tegningen.

Categories
Generelt

Timepris for teknisk designer

Hvad koster en teknisk designer i timen?

Har du brug for en teknisk designer og er i tvivl om hvad en teknisk designer vil koste dig kan du forhåbentligt blive lidt klogere her

En teknisk design kan assistere og hjælpe med utrolig mange ting når man snakker teknisk dokumentation, arbejdstegninger, projektdokumentation mm. En teknisk designer hjælpe i mange tilfælde ingeniører og arkitekter med, at formidle og dokumentere projekter, således de er let tilgængelige for produktion eller andet brug.

Freelance teknisk designer

En freelance teknisk designer kan også hjælpe virksomheder der har brug for, at lave tekniske tegninger og der findes mange forskellige virksomheder der benytter sig af denne metode.

Når man uddanner sig som teknisk designer kan man vælge mellem bygge og anlæg eller industriel produktion og i nogle tilfælde kan det godt betale sig for en virksomhed, at vælge en freelance teknisk designer med speciale indenfor et specifikt emne. Så hvis du er teknisk designer og har et emne eller område du er super skarp indenfor kunne du jo måske plante et frø i dine fremtidsplaner om, at starte ud som freelance/selvstændig teknisk designer.

Categories
Tips

Cirkeludsnit i AutoCAD

Sådan kan du beregne cirkeludsnit i AutoCAD

Categories
Tips

Hvad er et P mål? (Post mål)

En af de mange gode ting ved, at være i lære i en virksomhed er, at man netop lære en masse nye ting og får mulighed for, at styrke sine kompetencer på mange forskellige områder. Det kan se man bliver bedt om, at udføre et stykke arbejde og nogle gange kan der godt blive talt i sprog som man ikke lige er bekendt med.

Hvis du bliver bedt om, at lave et P mål på en tegning, ved du så hvad du skal gøre?

Du kan lære hvad et P mål er herunder

Et P mål, eller post mål som det også kaldes er et mål der viser strækningen fra ydereste side af karmen og til midten af den nærmeste post.

Du kan se den målsætning der er lavet med rød farve – det er den der viser P målet på denne tegning.

Hvad er et P mål?
Hvad er et P mål?
Categories
AutoCAD Generelt

Quick Measure AutoCAD

AutoCAD 2020 giver dig hurtig mulighed for, at kunne måle dine ting i AutoCAD

Med en ny mulighed i AutoCAD kan du hurtigt måle dine linjer eller andre ting på din tegning

Målinger af afstande i din autocad tegning er blevet meget nemmer enår man kigger i 2020 versionen, da der er blevet lavet en funktion hvor man, blot kan holde musen ved den linje eller det stykke man ønsker der skal måles, og hvis funktionen er aktiv, vil den vise målet med det samme du holder musen over det. Commanden hedder Quick Measure og er en funktion man finder under Measure commanden. Den måler afstanden mellem to objekter såfremt at, de er parallele med hinanden.

Categories
SolidWorks

At arbejde med SolidWorks

Hvis du har snuset lidt til hvilke programmer en teknisk designer arbejder i er du sikkert også faldt over et program der hedder SolidWorks. Det er et 3D program der læner sig rigtig meget op af Inventor fra Autodesk hvor man tegner 3D emner.

Personligt har jeg ikke selv arbejdet så meget med SolidWorks, men synes det minder utrolig meget om Inventor (eller omvendt) og det er forholdsvis nemt, at komme i gang med hvis man lige bruger Youtube guides.

Categories
AutoCAD

AutoCAD 2020

Ny version af AutoCAD – sig hej til 2020

AutoCAD® 2020 software indeholder branchespecifikke værktøjer der kan være med til, at forbedre arbejdsgange på tværs af desktop, web og mobil; og nye funktioner som Blokke-paletten. Du kan download en prøve version af den nye AUtoCAD version på deres hjemmeside og gå i gang med, at udforske den nye version. Det koter ikke noget, at prøve den nye version og der findes også video guides der kan guide dig igennem de nye funktion og hvordan du bruger dem.