Om siden

Velkommen til Tekniskdesigner.dk, som er et online medie der forsøger, at samle information og værktøjer der har relation til uddannelsen teknisk designer eller som hed teknisk assistent i gamle dage.

Vores mål med siden er, at skabe en bedre forståelse for uddannelsen og den områder og vi vil forsøge, at dække programmer, regler og meget mere der kan styrke din viden omkring teknisk design.

Hvem er jeg?

Mit navn er Rami Najmi og jeg bor i Aalborg hvor jeg har boet de sidste 13 år. Er opvokset i Nørresundby og derefter flyttet til Aalborg sammen med familien.

Jeg er 29 år gammel og jeg bruger meget af min fritid på, at træne og lave musik.

Nyttig info

Har en baggrund som web integrator og har fungeret som projektleder i en virksomhed i Thailand og dernæst som marketing manager i en virksomhed i Spanien. Har boet i udlandet i lidt over 4 år.

Skole

Jeg har tidligere gennemført et grundforløb på Media Tech College Aalborg som web integrator og fuldførte også uddannelsen. Ydermere har jeg også gennemført grundforløbet som teknisk designer.

Under forløbet på uddannelsen som teknisk designer har vi været over en del forskellige projekter hvor nogle af dem har været individuelt og andre har været gruppearbejde.

De projekter vi har været inde over er blandt andet:

 • Løbekat (Inventor)
 • Koblingsled (Inventor)
 • Grundplan til et hus (Autocad)
 • Rulleskøjte legeplads (gruppearbejde – inventor + autocad).

De fleste projekter er nogle der har været mere eller mindre lige til, at gå til og derfor har det også været nogle projekter man har kunne lære noget af.

Noget af det der er vigtigt for mig når jeg arbejder med projektarbejde er, at man får udleveret nyttigt materiale fra alle parter og, at alle parter forsøger at gøre sit bedste.

Praktiksted

I øjeblikket er jeg i praktik hos en virksomhed der hedder Krone Vinduer A/S, som fremstiller vinduer og døre.

Jeg har arbejdet med produktudvikling af forskellige vindues- og dørmodeller samt været med til, at lave systemer til de forskellige afdelinger.

 • Forbedring af registrering af færdige elementer (ved hjælp af nyt system jeg har udviklet)
 • Dokumentation af elementer og vinduesprofiler
 • Opdatering af produktionstegninger

I forbindelse med mit praktikophold hos Krone Vinduer A/S har jeg lært rigtig meget om vinduer og ikke mindst krav og sikkerhed til hvordan man producere vinduer. Og det er også en af de ting der er med til, at gøre jeg har lært rigtig meget om vinduer og hvordan man kan lave energieffektive vinduer til fordelagtige priser og som har lang levetid.

En af de ting der har været rigtig gode hos det praktiksted som jeg er i nu er, at de er utrolig gode til, at lære fra sig og kan bidrage med viden som man højst sandsynligt ikke havde kunne høste andre steder.

Desværre er det også sådan, at jeg selv skal gøre en indsats for, at lære noget og få sat skub i de ting der kan være med til, at jeg kan udføre nogle af de opgaver jeg er blevet præsenteret for. Men det har altid kunne fungere og det er ikke noget jeg mener har haft indvirkning på de ting jeg burde og skulle lære.

IT kompetencer

Mine kompetencer indenfor IT er meget brede og jeg bekendt med mange forskellige programmer. Når vi snakker teknisk designer, har jeg nogle programmer jeg arbejder mere i end andre og det er selvfølgelig dem jeg arbejder mest i, som jeg har bedst erfaring med.

 • AutoDesk
 • Inventor
 • Excel
 • Revit

Ydermere har jeg også stor erfaring med programmer til dokumentation, herunder Word mm.

Hovedforløb 1

Mine forventninger til H1 bygger lidt på den viden jeg har fået med mig gennem min praktikperiode. Jeg synes selv jeg har stået i mange situationer hvor jeg ikke har haft den rettet og nødvendige kendskab til, at kunne imødekomme udfordringer, men det er den viden jeg håber, at jeg kan styrke under min tid på hovedforløb 1.

Ydermere forventer jeg også, at der tages professionel hånd omkring alle elever og, at der forsøges, at mest almindelig information og viden til eleverne (herunder mig) således, at vi er godt klædt på når vi skal ud til virksomheden igen.

Derfor har jeg også planer om, at yde alt hvad jeg kan mens jeg sidder på stolen på skolen eller hvis jeg sidder derhjemme. Jeg har fået rigtig meget blod på tanden efter jeg har været i praktik og jeg er villigt til, at gøre hvad jeg kan og berige mig med mere viden der kan gøre, at jeg kan håndtere flere opgaver med bredere kompetence egenskaber. Men det handler selvfølgelig om man er klar og villigt til, at yde den ekstra indsats både på skole, men også på hjemme fronten.