Kategorier
Elevplads Praktik Uddannelsen

Hvor lang tid er man i praktik i en virksomhed?

Jeg har efter lidt hjælp fra min gode lære fundet frem til hvor længe man er i praktik i virksomheden hvis man er EUV2 på teknisk designer uddannelsen.

Hvis du som mig har en uddannelse som, bygger på det der hedder EUV2 så har du følgende skema når du får elevplads i en virksomhed.

Start : 1/2-2019


H1 forløb varer i alt i 2o uger

H1 forløb start : 6/8-2019 – Uge 32

H1 forløb slut: 17/12-2019 – Uge 51


H2 forløb varer i alt i 10 uger

H2 forløb start : 3/9-2020 – Uge 36

H2 forløb slut: 5/11-2019 – Uge 45


H3 forløb varer i alt i 6 uger

H3 forløb start : 14/5-2021 – Uge 20

H3 forløb slut: 30/6-2021 – Uge 25

Kategorier
Generelt Praktik

Praktik i ingeniørvirksomhed i Aalborg

Som tidligere beskrevet skal man, i praktik i en uge hos en virksomhed når man uddanner sig teknisk designer og i den forbindelse var jeg så heldig at, anskaffe mig plads hos en ingeniør i Aalborg.

Kategorier
Elevplads Generelt Praktik

Hvor kan man søge elev/praktikplads?

Hvis du er nået dertil hvor du skalud og søge en praktikplads eller en elevplads til din uddannelse som Teknisk Designer, er du sikkert kommet i tanke om det spørgsmål om hvor du egentlig kan og bør søge en plads. Det er et spørgsmål, jeg selv og mine kollegaer/klassekammerater har spurgt sig selv og ikke mindst vores vejleder og lære om og der er ikke rigtig et korrekt svar på det, forstået på den måde at, du kan søge rigtig mange steder.

En teknisk designer kan hjælpe med mange ting når det kommer til at, tegne og illustrere i 2D og 3D og derfor er der også store muligheder for os som teknisk designer, hvis bare vi lige er lidt large og kigger steder man, måske ikke lige havde tænkt i første omgang. Når det så er sagt skal man selvfølgelig heller ikke bare søge hos alle virksomheder, eller bare tage en praktikplads for at, komme ud i en virksomhed, det hele skal ligesom give mening. Du skal også huske på der kommer også nogen efter dig og vi skal gerne opretholde eller hvert fald sørge for at, vi tekniske designere har et omdømme ude i byen og bliver set på som nogle ihærdige folk.

Kategorier
Generelt Praktik

Praktikplads i uge 41

Som Teknisk Designer er du så heldig under dit studieforløb at, skulle i en uges praktik i en virksomhed og det kræver at, du SELV skal ud og søge en praktikplads hos en virksomhed. Nogle er heldige at, få en praktikplads i den uge mens andre er uheldige og ikke kan finde en virksomhed at, komme i praktik hos. Såfremt at, man ikke kan nå at finde en virksomhed til uge 41 tilbyder skolen (det gjorde Tech College Aalborg som jeg gik på) i nogle tilfælde muligheder skolepraktik og ellers tilbydes der nogle opgaver man, kan arbejde med imens de andre elever er i praktik.

Hvordan søger man en praktikplads som Teknisk Designer?

Egentlig er der vel egentlig 3 muligheder som er praktiske og det er e-mail, telefon og fysisk fremmøde og det er ingen hemmelighed at, den sidste er den mest effektive.

Men der er også en fjerede og utrolig effektiv løsning som, er dit netværk og det er i de fleste tilfælde meget bredere og nyttigt end du tror. Den måde jeg selv fandt min praktikplads var selv ved at, benytte mig af mit netværk og det gav pote og jeg håber og satser selvfølgelig også på en elevplads når praktikperioden er omme ;-)…